Președintele ALLATRA a discutat despre schimbările climatice cu Papa Francisc

27 June 2024
Președintele ALLATRA a discutat despre schimbările climatice cu Papa Francisc

Papa Francisc și președinta ALLATRA, Maryna Ovtsynova. Foto de: Vatican Media

Papa Francisc a primit președinta ALLATRA în cadrul unei audiențe la Vatican.

VATICAN --- Papa Francisc a găzduit distinși oameni de știință și experți din diferite țări și discipline în cadrul unei audiențe private la Palatul Apostolic din Orașul Vatican. Cei prezenți au participat la Conferința internațională de trei zile privind „Inteligența artificială generativă și paradigma tehnocratică”, organizată de Fundația Centesimus Annus Pro Pontifice (CAPP) - care funcționează în cadrul Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun și este condusă de distinsa doamnă președinte, Dr. Anna Maria Tarantola.

Papa Francisc cu participanții la conferință. Foto de: Vatican Media

Papa Francisc cu președinta CAPP, Dr. Anna Maria Tarantola. Foto de: Vatican Media

Papa Francisc cu participanții la conferință. Foto de: Vatican Media

Printre invitați s-au numărat Dr. A. Egon Cholakian, expert în securitate națională și consilier pentru afaceri guvernamentale la Washington D.C. al Mișcării sociale internaționale ALLATRA, membru al Fundației CAPP; și Maryna Ovtsynova, președinta Mișcării sociale internaționale ALLATRA.

Papa Francisc și Dr. A. Egon Cholakian, expert în securitate națională, Washington D.C. consilier pentru afaceri guvernamentale al Mișcării sociale internaționale ALLATRA, membru al Fundației CAPP. Foto de: Vatican Media

În timpul audienței de la Vatican, președinta ALLATRA i-a prezentat Papei Francisc un raport climatic intitulat „Progresia dezastrelor climatice pe Pământ și consecințele lor catastrofale”. În conversația lor personală, ea a ridicat problema schimbărilor climatice ca fiind o problemă globală, subliniind că aceasta reprezintă una dintre cele mai presante provocări pentru omenire.

Papa Francisc și președinta ALLATRA, Maryna Ovtsynova. Foto de: Vatican Media

În timpul conversației, Papa Francisc a ascultat cu atenție și și-a exprimat plăcerea de a oferi binecuvântarea sa Mișcării sociale internaționale ALLATRA. După eveniment, Marina Ovtsynova, președintele ALLATRA, a primit personal binecuvântarea Sfântului Scaun și a Papei Francisc în această zi importantă pentru ALLATRA.

Papa Francisc și președinta ALLATRA, Maryna Ovtsynova. Foto de: Vatican Media

La conferința internațională s-au pus în discuție inovațiile tehnologice care vor modela viitorul civilizației.

Papa Francisc a exprimat următoarele în timpul unei audiențe private din 22 iunie 2024: „Pe frontul inovației tehnologice se va juca viitorul economiei, al civilizației și al umanității în sine. Nu trebuie să ratăm ocazia de a gândi și de a acționa în moduri noi, cu mintea, inima și mâinile, astfel încât demnitatea umană să fie în centrul inovației”, citează Vatican News.

Papa Francisc cu participanții la conferință. Foto de: Vatican Media

În timpul evenimentului, într-o discuție esențială cu organizatorii conferinței, Maryna Ovtsynova, președinta Mișcării sociale internaționale ALLATTRA, a abordat amenințările globale presante la adresa libertății și democrației. Dna Ovtsynova a abordat ancheta în curs privind persecutarea ilegală a participanților ALLATRA în unele țări cu un indice scăzut al democrației. Mai exact, ea a detaliat modul în care aceștia au fost supuși unei campanii de defăimare inițiate de o organizație anti-cult din Rusia. În plus, ea a menționat că această campanie de defăimare a avut loc nu numai în Rusia, ci și în Ucraina, ceea ce indică influența semnificativă a organizației anti-cult rusești asupra Ucrainei.

În timpul conversației, Maryna Ovtsynova a ridicat, de asemenea, problema organizațiilor anti-cult, care există contrar normelor democratice, și aruncă o umbră asupra credinței și asupra a ceea ce reprezintă creștinismul - libertatea religioasă și libertatea de conștiință.

În timpul unei audiențe din 22 iunie 2024, Maryna Ovtsynova și-a exprimat recunoștința sinceră față de Papa Francisc pentru contribuțiile sale semnificative ca lider responsabil și decisiv în integrarea socială a Bisericii Romano-Catolice și pentru consolidarea rolului său în societatea seculară contemporană. Mai mult, ea i-a mulțumit pentru amabilitatea, căldura și sprijinul său în acest moment special pentru ALLATRA.

În urma conversația cu Capul Bisericii Catolice, dna Ovtsynova și dr Cholakian s-au angajat în mai multe întâlniri informale cu alți participanți la audiența privată de la Palatul Apostolic. Aceste întâlniri au inclus discuții cu reprezentanții Vaticanului, abordând aspecte critice privind viitorul apropiat.

Publicat în AP News, US National Times,The World Newswire, Time, Chicago Tribune, NY Daily News

Pentru întrebări privind relațiile cu presa, vă rugăm să ne contactați la [email protected]