Президентка Міжнародного громадського руху «АЛЛАТРА» Марина Овцинова взяла участь у зустрічі на високому рівні з представниками Комісії США з міжнародної релігійної свободи (USCIRF)

26 September 2024

Марина Овцинова, президентка «АЛЛАТРА», під час офіційного візиту до Комісії США з міжнародної релігійної свободи, де вона презентувала «Інформаційно-аналітичний звіт про незаконну діяльність антикультових організацій в Україні та на міжнародному рівні»

Марина Овцинова, президентка Міжнародного громадського руху «АЛЛАТРА», активно займається громадською діяльністю на Капітолійському пагорбі, зосередивши особливу увагу на аналізі законодавства щодо атмосферних і геофізичних наслідків зміни клімату для громадянського суспільства та національної безпеки. Водночас із цією діяльністю пані Овцинова здобуває освіту в Гарвардській школі державного управління ім. Джона Ф. Кеннеді та бере участь у річній Програмі з переговорів у Гарвардській школі права. Вона регулярно виступає з кліматичними доповідями на провідних майданчиках, таких як Національний прес-клуб у Вашингтоні, і є членом команди професора Егона Чолакяна. У 2025 році ця команда презентує результати своїх досліджень у провідному Центрі національної оборони США, а окремі матеріали будуть передані Об'єднаному комітету начальників штабів Міністерства оборони США.

Під час діяльності, що стосується питань клімату, пані Овцинова неодноразово зазнавала політичних переслідувань з боку кількох недружніх правових відомств.  Згодом її робота в галузі клімату розширилася, охопивши питання прав людини. З 2015 року Міжнародний громадський рух «АЛЛАТРА» став мішенню масштабної наклепницької кампанії, організованої російською антикультовою організацією РАЦИРС. Маючи агентів у всіх трьох гілках влади в Росії та Україні, а також значний вплив на ЗМІ, РАЦИРС змогла ефективно здійснювати переслідування та цькування учасників «АЛЛАТРА».

Президентка «АЛЛАТРА» Марина Овцинова біля Капітолія з доповіддю для USCIRF про незаконну діяльність антикультових організацій.

Унаслідок цих несприятливих подій пані Овцинова почала співпрацю з Комісією США з міжнародної релігійної свободи (USCIRF), федеральним агентством уряду США. Оскільки пані Овцинова володіє унікальною інсайдерською інформацією, її запросили представити «Інформаційно-аналітичний звіт про незаконну діяльність антикультових організацій в Україні та на міжнародному рівні». Центральною темою обговорення стало проведення слухань у Конгресі США з питання незаконного переслідування руху «АЛЛАТРА» та його учасників, а також з питання діяльності антикультових організацій та осіб, причетних до антикультової діяльності. У межах своєї роботи пані Овцинова добре знайома із Законом про реєстрацію іноземних агентів Міністерства юстиції США, відповідно до якого «АЛЛАТРА» офіційно зареєстрована.

Під час зустрічі розглядалася масштабна деструктивна діяльність антикультових організацій та їхніх агентів у різних країнах, наголошувалося, якої шкоди вони завдали мільярдам людей. Також обговорювалися шокуючі факти незаконної діяльності цих антикультових організацій, які залишалися безкарними протягом останніх 30 років.

«Інформаційно-аналітичний звіт про незаконну діяльність антикультових організацій в Україні та на міжнародному рівні», презентований у Комісії США з міжнародної релігійної свободи

Особливу увагу було зосереджено на діяльності Російської асоціації центрів вивчення релігій і сект ( РАЦИРС) в Україні та її внеску в розпалювання війни між Росією та Україною. Використовуючи свою міжнародну антикультову мережу, РАЦИРС поширювала ідеології, що сіють розбрат і провокувала конфлікт. До початку російської військової агресії РАЦИРС активно просувала антиукраїнську риторику, називаючи Україну «сектантською» та «терористичною» державою. Це, на думку деяких експертів, стало одним із чинників, що виправдовують необхідність конфлікту. Подібне висвітлення в ЗМІ допомогло сформувати образ України як «загрози», яка вимагає втручання, що сприяло виправданню збройних дій.

Представники Федеральної комісії США порушили актуальне питання: чому мережа антикультових організацій, причетних до геноциду та інформаційних терактів, досі існує? Чому антикультисти, їхні агенти та особи, які займаються боротьбою із сектами, досі не понесли відповідальності за свої дії? Збиток і шкода, завдані їхньою діяльністю, значно перевершують наслідки Першої та Другої світових воєн, а кількість потерпілих внаслідок дій антикультистів просто приголомшує.

Про діяльність антикультистів стало відомо після розслідування гонінь, організованих ними щодо МГР «АЛЛАТРА» та його учасників, які впродовж десяти років зазнавали жорстокого переслідування, дегуманізації та агресивного цькування. Незважаючи на всі випробування, учасники «АЛЛАТРА» залишалися непохитними і допомагали розслідуванню. У підсумку, завдяки героїчній стійкості учасників «АЛЛАТРА» виявлено методи психологічного маніпулювання, які використовували агенти антикультистів.

Загроза, що виходить від антикультової діяльності, посилюється ще й тим, що вони вербують агентів у всіх трьох гілках влади, а також у засобах масової інформації та релігійних колах. Під виглядом боротьби із «сектами» вони використовують методи психологічного маніпулювання і здійснюють приховану пропаганду нацизму. Прикриваючись демократичними законами, вони дестабілізують суспільство зсередини, підривають стабільність держави, культивують недовіру і протистояння владі. По суті, вся їхня діяльність ─ це геополітична операція, спрямована на знищення демократії.

Внаслідок цього, в Європейському Союзі були ініційовані розслідування щодо даних антикультових організацій, чиї дії були визнані безсумнівною нацистською загрозою. Ці розслідування слугують важливим кроком до притягнення винних до відповідальності на міжнародному рівні, а також виявлення і покарання тих, хто просуває нацистські ідеології під виглядом боротьби із сектами.

Марина Овцинова та представники Федеральної комісії США наголосили на необхідності притягнення до відповідальності осіб, причетних до деструктивної антикультової діяльності. Вони закликали міжнародну спільноту звернути увагу на ці грубі порушення прав людини.

Про Міжнародний громадський рух «АЛЛАТРА»

Міжнародний громадський рух «АЛЛАТРА» — це волонтерська організація, що об'єднує учасників із понад 180 країн світу. Основними цілями руху є вивчення кліматичних і геодинамічних змін на планеті, створення відкритого майданчика для обговорення ефективних рішень щодо виходу з глобальної кліматичної кризи, а також сприяння сталому розвитку суспільства. Рух завжди був і залишається поза політикою та релігією. Натхненні почуттям відповідальності за збереження планети та запобігання кліматичному колапсу, учасники «АЛЛАТРА» продовжують надихати світове співтовариство до співпраці у розв'язанні найважливіших екологічних і соціальних проблем.

Опубліковано у: AP News, US Political Press Releases, Benzinga, North America Today, UK Herald Tribune, European News Online, Canadian Herald Tribune, Australia News Reporter, United Kingdom Online News, World Politics Report, Today in Law

Контакти для преси: [email protected]